SUMO: FANTASY FINERY

Inspirován seriálem Westworld a sofistikovanými technologiemi poháněnými umělou inteligencí rozšiřuje projekt Fantasy Finery hranice rozkoše, rozvíjí intimní vztahy a vystavuje vaše tužby digisexualitě. Westworld (televizní seriál) – ve futuristickém westernovém zábavním parku Westworld interagují návštěvníci s automatony. Peklo nastane tehdy, když roboti přestanou fungovat tak, jak mají. (google.com) AI (v angličtině homofonní s Aye-Eye) – AI neboli umělá inteligence je simulací lidské inteligence stroji, a to zejména počítačovými systémy. (exploreai.org/p/ai-definition)

Tužba – situace nebo událost, o které přemýšlíš a chceš, aby se stala. Zejména se jedná o tu, která se pravděpodobně nikdy neuskuteční.

Rozkoš – široká třída mentálních stavů, které zažívají lidé a další zvířata vědoma si sama sebe jako pozitivní, uspokojivé a hledání hodné. Obsahuje specifičtější mentální stavy jako štěstí, zábavu, užívání si, vytržení a euforii. (wikipedia.org) Tato výstava byla podpořena Velvyslanectvím Spolkové republiky Německo v Praze, Dr. Christoph Israng.

Intimní vztah – meziosobní vztah, do kterého patří fyzická a emoční blízkost. (wikipedia.org) Touha – znamená něco chtít, většinou hodně (dictionary. cambridge.org).

Digisexualita – znamená užívat pokročilé technologie při sexu a ve vztazích. V užším smyslu je termín užíván v návaznosti na lidi, jejichž sexuální identita je formována tím, čemu se říká druhá vlna sexuálních technologií. (https://nerdist.com/article/digisexuality-tech-over-people/)

 

Vanessa Conte vytváří kresby a obrazy zachycující ženské tělo, které je vystaveno násilným situacím a mnohdy je podrobeno atakům další ženy či muže. Navzdory drastickému zobrazení násilí je však vyprávění přerušeno silnou nadsázkou a marností trestu. Její komiksové erotické scény oscilující mezi sexuální přitažlivostí a odsouzením, pro než se zásadním stává postoj diváka a debata o mužském a ženském pohledu.

Vanessa Conte (narozena 1977, Yonkers) žije a pracuje v Glendale, USA.

Yong Xiang Li se zabývá malířstvím a jeho přesahy do dalších oblastí jako je objekt a instalace, video a hudba. V jeho dílech se objevují prvky orientální kultury, které se mísí se zkušenostmi života v Evropě a s otázkami, jež si klade dospívající jedinec na pozadí současného světa.

Yong Xiang Li (narozen 1987, Čína) žije a pracuje ve Frankfurtu nad Mohanem.

Mel Odom se v sedmdesátých letech etabloval ilustracemi ve stylu Art Deco, které se objevily v široké škále časopisů jako je Time, Omni, New York Times či Rolling Stone. Dlouhodobě vytvářel rovněž eroticky laděné fantasy kresby pro magazíny Playboy, Blue Boy a Viva, jež korespondují s jeho volnou tvorbou. V průběhu 80. let vytvořil řadu obálek knih a za své ilustrace obdržel několik ocenění. V roce 1991 Odom navrhl panenku Gene Marshall, smyslnou glamour z éry Film Noir; ta se po uvedení v roce 1995 stala vysoce ceněnou mezi sběrateli.

Mel Odom (narozen 1957, Richmond) žije a pracuje v New Yorku, USA.

Emma Pryde je multimediální umělkyně, která ve své tvorbě klade důraz na ruční výrobu a DIY estetiku. Její objekty, šperky, digitální koláže a videa reflektují zlověstnou stránku digitálního věku a vlastní vzpomínky na dospívání po boku internetu. Roztomilost, infantilita a naivita se mísí s náznaky kritiky takového fantazírování a naznačují určité prozření a možnost brzkého zklamání.

Emma Pryde (narozena 1991, Madison) žije a pracuje v Madisonu, USA.