PALEO STEREO/WHITE WIGWAM

Jarda Diviš je fanoušek black metalu, pravěkého umění a Jaroslava Foglara ze Vsetína. S okolním světem komunikuje především výtvarnou tvorbou a hlukem, mezi lidmi se ale prakticky nepohybuje. Vystavené kresby, tisky a koláže stylizovaných zvířat i lidí a čistě abstraktní značky někdy připomínají jeskynní nálezy po neandrtálcích, jindy v sobě mají něco z fascinace starými komiksy z časopisu ABC hltaných dětskýma očima.

Zvukovou stránku jeho tvorby představuje projekt Mhnunrrn, který se pohybuje na pomezí syrového black metalu a noise. V BM se poprvé představí jeho album Orh Oxctsasavxixtibi, které vychází v limitované sérii 30 zelených kazet na Bleeding Ear Records.

Obrazový cyklus s neurčitým názvem „vztahy“, který vystavuje Natálie Hošková není abstrakcí, ale spíš velmi rozvolněnou klasickou malbou, jejíž barevné rozmlžené plochy by mohly být obrazovým ekvivalentem hudebního stylu shoegaze. Jejich autorka bubnovala v noise rockové dívčí kapele Les Fauves i undergroundových Deg Tukaz, podílela se také na chodu DIY klubu a komunity Wolkrovka.

Hudební zábavu obstará pražský sólový projekt White Wigwam. Amorfní mix psychedelie, minimalismu a hluku vyšel nedávno na debutové kazetě jako split s německým projektem Klaus Legal. WW se představil na společném turné s No.Pavarotti mimo jiné i v Berlíně, do Berlínskýho modelu ale dorazí až ted‘.